2015-10-12

Over mij

Het wonderlijke van mens te zijn
Anne Marie KeulemansMensen intrigeerden me; wat we vinden, voelen, doen en wat er tussen ons gebeurt. Gefascineerd door ons innerlijk, vroeg ik me af: ‘Wat beweegt je, wat houdt je tegen?’ Boeiende vraagstukken die me als vanzelfsprekend bij de studie psychologie brachten. Om het allemaal beter te begrijpen en om anderen te kunnen helpen. Ik wilde de praktijk in.

Persoonlijk, warm en betrokken
Ik verdiepte me onder andere in cognitieve gedragstherapie en emotionally focused therapy en werkte vervolgens in de praktijk aan een manier van behandelen die even helder als warm is. Even daadkrachtig als inzichtgevend. En even betrokken als praktisch. Ik vind het belangrijk dat je je écht gehoord, gezien en begrepen voelt. Dat je op je gemak bent en vrij voelt om je gevoelens en gedachten te delen.

Mooi, dankbaar werk
Nog steeds ben ik gefascineerd door mensen. Inmiddels niet alleen meer van het hoe en wat, maar ook van de veerkracht, vindingrijkheid en mogelijkheden die je hebt als je weer dicht bij jezelf komt. Het is, nog altijd, bijzonder om op deze manier betrokken te zijn bij iemands leven.